Në provimin e Matematikës, mbetës 9 për qind e nxënësve
Ka prfunduar korrigjimi i provimit t dyt t detyrueshm t Maturs Shtetrore, ndrsa sot gazeta “standard” boton t plot listn e notave t gjimnazeve n t gjith vendin. Ashtu si n provimin e par, edhe n provimin e dyt notat e maturantve publikohen nga Ministria e Arsimit dhe Shkencs me bar-kod, duke ruajtur identitetin e nxnsve. Provimet jan korrigjuar n katr Qendrat Kombtare t Vlersimit t Provimeve t Maturs, n Tiran, Elbasan, Fier dhe Shkodr. Sipas prfaqsuesve t Ministris s Arsimit, nga 37 mij 115 maturant, rreth 3288, pra 8,86% kan rezultuar mbets. "MASH vlerson se ky korrigjim i dyfisht, si element i ri i ksaj mature, ka qen tepr rigoroz. N analiz t rezultateve mund t'ju komunikoj se 8.88 pr qind e nxnsve t maturs shtetrore jan vlersuar me vlersimin maksimal, pra 9 dhe 10. Ndrsa numri i nxnsve q nuk u vlersuan kalues sht 3288 ose 8.86 pr qind e ktyre maturantve", - tha Albana Mustafaraj, zdhnse e Ministris s Arsimit. Pas prfundimit t procesit t korrigjimit t testeve nga AVA, APRIAL ka nisur printimin e listave t notave t maturantve dhe shprndarjen e tyre npr drejtorit arsimore t rretheve, prej ku do t nisen pr afishim n shkolla.


Shenim: Lista e plote e rezultateve per maturantet ne versionin print te gazetes "Standard".