Tiranë, 30 prill, NOA - Duke filluar nga viti
që vjen, shkollat e mesme nuk do të lëshojnë më dëftesë pjekurie për maturantët,
por diplomë të Maturës Shtetërore.Ky është një nga ndryshimet e parashikuara nga
Ministria e Arsimit dhe Shkencës në sistemin e Maturës Shtetërore që po
aplikohet për të pestin vit në ciklin arsimor parauniversitar në vend.

Sipas Ministrisë së Arsimit, një tjetër
ndryshim që do të prekë Maturën Shtetërore ka të bëjë me numrin e provimeve që
do të japin maturantët në përfundim të këtij cikli arsimor. Duke filluar nga
viti 2012, maturantëve do tu shtohet një tjetër provim, krahas katër provimeve
që kryejnë aktualisht.Provimi i pestë është ai i gjuhës angleze ose
i një gjuhe tjetër të parë për shkollat dygjuhëshe. Sipas Ministrisë së Arsimit
dhe Shkencës, ky ndryshim do të përafrojë nxënësit shqiptarë me ato të vendeve
të tjera evropiane.m.xh/NOAvar _JOOMLACOMMENT_MSG_DELETE = "Are you sure you want to delete this comment?"; var _JOOMLACOMMENT_MSG_DELETEALL = "Are you sure you want to delete all comments?"; var _JOOMLACOMMENT_WRITECOMMENT = "Shkruaj nje koment"; var _JOOMLACOMMENT_SENDFORM = "Posto"; var _JOOMLACOMMENT_EDITCOMMENT = "Edit comment"; var _JOOMLACOMMENT_EDIT = "Edit"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE = "Ju lutemi shkruani ne hapesiren e komentit"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_CAPTCHA = "Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_CAPTCHA_FAILED = "Kodi anti-spam u shkrua gabim. Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh"; var _JOOMLACOMMENT_FORMVALIDATE_EMAIL = "To be notified, please enter your email"; var _JOOMLACOMMENT_ANONYMOUS = "Anonymous"; var _JOOMLACOMMENT_BEFORE_APPROVAL = "Your comment has been queued for moderation by site administrators and will be published after approval."; var _JOOMLACOMMENT_REQUEST_ERROR = "Request failed"; var _JOOMLACOMMENT_MSG_NEEDREFRESH = "";jQuery.noConflict();

Komente
Shto komentin tendjQuery(document).ready(function(){
jQuery("a.JOSCJQstretchertoogleFORM").click( function(){
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideToggle(500);
return false;
} );
});


Shkruaj nje koment
Emri:


Email: (jo i detyruar)
Titulli:

Ju lutemi shkruani kodin anti-spam qe shihni ne imazh


function JOSC_afterAjaxResponse(action) {
switch(action) {
case 'show':
case 'response_reply':
case 'response_edit':
case 'response_quote':
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideDown();
return 0;
break;

case 'hide':
case 'response_editpost':
case 'response_posted':
case 'response_approval':
jQuery("#JOSCJQstretcherFORM").slideUp("fast");
return 0;
break;
default:
return 0;
}
}
if (window.document.URL.indexOf("#CommentForm")