Korrigjimi do të bëhet në 4 qendrat Tiranë, Elbasan, Fier dhe Shkodër
T gjith maturantt q kaluan me sukses provimet e Gjuhs shqipe, Letrsis dhe Matematiks jan ulur dje n bankat e shkolls pr t dhn dy provimet me zgjedhje dhe pr t prmbyllur garn q do t’u hap rrugn pr n universitet. Maturantt u jan prgjigjur 40 pyetjeve t testeve, korrigjimi i t cilave do t bhet n 4 qendrat Tiran, Elbasan, Fier dhe Shkodr. Katr or pas prfundimit t provimeve t lndve me zgjedhje t Maturs Shtetrore Ministria e Arsimit dhe Shkencs ka publikuar skemn e vlersimit me prgjigjet e sakta t do lnde me zgjedhje. Sot gazeta “standard” boton elsin e sakt t zgjidhjeve pr 12 provimet e lndve me zgjedhje. Me prfundimin e ktyre provimeve maturantt do t plotsojn formularin A2 pr t prcaktuar preferencat e degve q duan t ndjekin. Ata q nuk rezultojn kalues, qoft edhe n nj provim t Maturs Shtetrore, do t ken nj mundsi t dyt gjat muajit tetor. Gjat sesionit t dyt kan t drejt t japin provim vetm lndt me detyrim, n t cilat kan rezultuar mbets.


Shenim : Versionin e plote te pergjigjeve te provimit mund ta gjeni ne versionin print te gazetes "Standard"