fabianQindra maturantë të cilët nuk janë klasifikuar si fitues në listën paraprake të fituesve nga universitetet kanë dalë sot në protestë përpara godinës së kryeministrisë, pasi janë kundër reformës në arsimin e lartë, pas së cilës janë bërë edhe publikimet e listave të fituesve në universitete.


Ata kërkojnë ndryshimin e sistemit të pranimeve për në universitet.


Sipas maturantëve, fitues në fazën e parë janë shpallur maturantë të cilët nuk kanë rezultate të larta, ndërkohë që maturantët që kanë pasur nota të mira ende nuk janë shpallur fitues në asnjë degë.


Ata janë shprehur kundër mënyrës së përzgjedhjes së kandidatëve për në universitete.


Maturantët kanë deklaruar gjatë protestës se duhet të ndryshohet ky sistem përzgjedhje, pasi kështu po iu mohohet e drejta e universitetit.


Po ashtu, ata kërkojnë transparencë nga Ministria e Arsimit për heqjen e maturantëve që kanë fituar shumë degë.


Ata kanë deklaruar se kanë mesatare afër 10-tës e nuk janë shpallur fitues.


Por ata shkojnë edhe më tej kur thonë se, përjashtimi i tyre nga lista e fituesve është bërë  për ti dërguar tek universitetet private.


Ata kërkojnë arsim publik, dinjitoz dhe falas, sipas parimit Meritë-Preferencë.


Në këtë protestë kanë marrë pjesë jo vetëm maturantë nga Tirana, por edhe qytetet e tjera të vendit.


I pranishëm në këtë protestë ka qenë edhe këshilltari i PD në Bashkinë e Tiranës, Fabjan Topallaj, por maturantët kanë kërkuar që protesta e tyre të mos politizohet dhe përfaqësuesit e PD, përfshirë dhe të dërguarit e Altin Goxhajt, që ishin të pranishëm, të largohen.