Pa dyshim ky është një nga shpendët më të bukur në botë.


I vetmuar dhe banor kryesisht i pyjeve tropikalë, palloi shquhet për madhështinë e tij të pendëve me plot ngjyra e të mëdha.


Bukuria tek këto shpend u takon vetëm meshkujve, ndërsa femra, sunduese sigurisht tek lloji, janë më pak të bukura.


Palloi ka 200 pupla të zgjatura në pjesën e pasme të tij dhe me ngjyra të ndryshme.


Puplat e shndritshme nuk janë vetëm për të tërhequr femrat e species, por edhe për vëmendjen e shumë njerëzve gjithashtu.


Shpesh, zogj të tillë shihen nëpër kafeze dhe rrallë në natyrë për shkak të vetmisë së tyre në terrene të fshehura.


Kur ndjen rrezikun nga grabitqarët, zogu valëvitet në ajër për të treguar se është i fortë. Çuditërisht, puplat e tyre të gjata nuk e ndihmojnë për të fluturuar. Shpejtësia më e madhe e tyre në ajër është 16 kilometra!


/Ora News/


flying-peacock-1 flying-peacock-4 flying-peacock-5 flying-peacock-9 flying-peacock-10 flying-peacock-13 flying-peacock-14 flying-peacock-16 flying-peacock-20


 


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter