Familjet e punonjsve t vrar t Forcave t Armatosura, Policis s Burgjeve dhe t Shrbimit Informativ Shtetror do t prfitojn mbshtetje financiare ashtu si edhe ata t Policis s Shtetit, t Gards s Republiks, t Shrbimit t Kontrollit t Brendshm dhe t Policis s Mbrojtjes nga Zjarri dhe t Shptimit kur humbasin jetn n krye apo pr shkak t detyrs. Kshtu jan shprehur dje antart e Komisionit t Siguris, duke pranuar n kt mnyr sugjerimin e
nga ministri i Financave n seancn plenare t dits s enjte. Ky projektligj u kthye pr shqyrtim pikrisht pas ksaj krkese t shprehur fillimisht nga socialistt dhe t mbshtetur edhe nga ministri i Financave. Antart e komisionit ran dakord pr amendimin n fjal, ndrsa shqyrtuan disa shtje teknike t neneve t projektligjit, duke ia kaluar pr vendimmarrje Komisionit Parlamentar pr Ekonomin dhe Financat. M pas, antart e komisionit shqyrtuan dhe miratuan nj ndryshim n ligjin “Pr prdorimin e armve t zjarrit”, i cili prcakton rastet q lidhen me plotsimin drejtprdrejt t misionit t mbrojtjes s trsis territoriale t Republiks s Shqipris apo t nj misioni tjetr, t caktuar nga autoritetet kompetente dhe kur prmbushja e tij nuk mund t bhet me mjete a mnyra t tjera. Sipas ndryshimit, n kto raste, prdorimi i armve t zjarrit bhet sipas rregullave t angazhimit, t miratuara nga shefi i Shtabit t Prgjithshm t Forcave t Armatosura, n zbatim t misionit t caktuar dhe n prputhje me legjislacionin e brendshm e at ndrkombtar, t ratifikuar nga Republika e Shqipris.