Më shumë se 7 milione persona kanë marrë pjesë në referendumin e organizuar nga opozita në Venezuelë.


Ky referendum është  një protestë simbolike kundër planeve të presidentit Nicolas Maduro për ndryshimin e Kushtetutës


Analistët konsiderojnë se ky numër i votuesve është tregues i mbështetjes së madhe që gëzon opozita në mesin e qytetarëve të Venezuelës, si dhe në atë të diasporës.


Megjithatë, numri i votave nuk ka tejkaluar 7.5 milionë, sa kishte fituar Maduro në vitin 2013, për shkak se ata arritën të vendosin vetëm 2000 qendra votimi në referendumin simbolik, të cilën qeveria e Venezuelës e konsideron të paligjshëm.


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter