Mbrojtja e trashegimiseE enjte 10 Janar 2013 1712

Afresket e OnufritQendrimi i ministrise se kultures pas grabitjes se afreskeve te Onufrit ne kishen e Valshit ne Elbasan lidhur me pamundesine per te mbrojtur te gjithe trashegimine kulturore ne vend ka ngjallur reagimin e eksperteve Lorenc Bejko e quan te turpshme deklaraten e cila sipas tij tregon se shteti dorezohet para trafikanteve te trashegimise kulturoreNdersa ish drejtori i parkut te Butrinit si dhe deputet i opozites Auron Tare I ftuar kete te enjte ne Zip u shpreh se heqja e rojeve ne vitin 2007 nga monumentet e kultures ka sjelle kete kaos Por ministria e kultures e cila ka ngritur nje komitet per hetimin e e ngjarjes ne Elbasan shprehet permes zyrtareve te saj se po punohet mbi nje reforme per menaxhimin e trashegimise Grabitja dhe demtimi i monumenteve te kultures eshte kthyer ne nje fenomen ku si pushteti qendror dhe ai lokal ja adresojne pergjegjesine njeri-tjeterit Objektet e kultit sic ishte dhe rasti i Valshit tashme po ju cmontohen edhe pikturat ne mure pasi ikonat apo ikonostaset jane grabitur me heretp