Një nga promotoret kryesore të futbollit të femrave në Meksikë, Marbella Ibarra, është vrarë. Trupi i saj, që tregon shenja të torturës, u gjet i mbështjellë në një copë plastike në Rosarito.


Ibarra, 44 vjeçe, ishte themeluese e ekipit të parë të futbollit të femrave meksikane, Xolas de Tijuana. Gruaja ishte zhdukur muajin e kaluar dhe familja kishte thënë gjithmonë se ishte e bindur se ishte një rrëmbim.


Autoritetet urdhëruan një autopsi në trup për të konstatuar shkaqet e vdekjes: rasti vazhdon të trajtohet si një vrasje.


Ibarra kishte të lidhur duart dhe këmbët dhe dyshohet se është rrahur egërsisht. Vdekja ndoshta daton të premten e kaluar, por trupi i tij u gjet të hënën.


19 tetor 2018 (gazeta-Shqip.com)