Transmetuar me 12052015 - 1800
Tetove 12 maj 2015 NOAal- Kryetarii i PDSH ne Maqedoni Menduh Thaci gjate nje konference per shtyp ne Tetove ne nje apel drejtuar shqiptareve kerkon qe te mos behen pre e disa shqipfolesve qe mund te punojne per gjithkend por jo per shqiptaretbr
br
Ne mesazhin e tij Thaci shprehet Nje apel qe ju drejtoj gjithe shqiptareve te Maqedonise situata eshte shume serioze dhe ne asnje menyre mos te behen pre e disa shqipfolesve apo shqiptareve te ndershem qe punojne per gjithkend e assesi nuk punojne per shqiptaret qellimi i tyre eshte qe shqiptaret ti bejne mish per top ne betejen mes partive maqedonase ne nuk kemi asgje te perbashket si shqiptar me agjenden e partive maqedonase Keta shqipfoles shkuan aq larg qe me fjalet me te ulte i fyen dhe i ofenduan udheheqesit shteterore te Shqiperise dhe te Kosoves dhe une distancohem me force nga keto ofendime dhe u apeloj te gjitheve qe ne te rikthehemi agjendes tone kombetare si shqiptare te Maqedonise dhe ne pergjithesi si shqiptare Agjenda jone kombetare eshte ta pershpejtojme procesin integrues tonin dhe te Maqedonise drejt BE dhe drejt NATO-s dhe ne menyre te pa nderprere te kerkojme qe te realizojme te drejtat tona kolektiveaynoaal


lang enUS

p idlastbrbr