brbrBisedimet per zgjatjen e borxhit grek jane ekstremisht te veshtira dhe nuk do te kete nje marreveshje me cdo kusht Ky ka qene qendrimi i kancelares gjermane Angela Merkel e cila nuk ka perjashtuar mundesine e nje dalje te Athines zyrtare nga zona eurobrbr
brbr Ne do te shohim nese plotesohen kushtet per nje marreveshje te re Duhet te sigurohemi dhe te peshojme avantazhet dhe disavantazhet per te ardhmen e Greqise dhe gjithe eurogrupin 8211 ka deklaruar Merkel ne nisje te samitit Kancelarja paralajmeroi se nuk do te kete nje pakt per hir te marreveshjesbrbr
brbrI ndryshem ka qene qendrimi i presidentit francez Holond dhe aleateve te tjere qe mbeshtesin nje politike ndryshe nga ajo e Gjermanise dhe perkrahesve te saj Holond tha se do te bejme ceshte e mundur per nje pakt me Athinenbrbr
brbrNuk ekziston opsionin per nje dalje te perkohshme te Greqise Unioni ose do te nxjerre ose do mbaje Greqine ne eurozone Por ne do te punojme deri ne fund per nje marreveshje me Athinen Nje progres ne kete ceshtje do te ishte nje progres per vete eurozonen - perfundon  hollondbrbr
brbrNdersa kryeministri grek Cipras tha se Athina sytare eshte realisht e interesuar per nje marreveshje i tha se pakti do te nenshkruhet nese te gjitha palet e deshirojne nje gje te tille Ndersa Italia duket se po mban nje qendrim me neutral Sipas kryeministrit Renci kreret e eurogrupit do te marrin masat e duhura ne momentin e duhur Duke folur para eurosoamitit kreu i parlamentin europian Martin Shuls deklaroi se situata aktuale eshte me e renda qen nga koha kur ky i fundit ka qene eurodeputet Eurosamiti u mbajt pas deshtimit te takimit te Keshillit Evropian per Greqine Shefat e vendeve anetare synojne gjetjen e pikave te perbashketa per nje konsensus lidhur me qendrimin qe do te mbajne ne raport me Athinenbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br