Mesazhet që studentet përcjellin përmes pankartave janë shumë të forta dhe ironizuese ndaj vendimeve të qeverisë në lidhje me tarifat e studimit apo kushteve në auditore. Në një prej tyre shkruhet se ndjekja e studimeve kushton sa shitja e një veshke.


Ndërsa një tjetër shkruan se U munduan të na varrosnin, por nuk e dinin se ne ishim fara. Për më tepër gazeta Shqip ka grumbulluar disa fotografi me mesazhet më interesonte  të përcjella nga studentët nëpërmjet pankartave:

 


7 dhjetor 2018 (gazeta-Shqip.com)