Arsimtaret Punesimi te behet permes konkursit dhe kritereve profesionale

Dhjetera mesues kane protestuar para Ministrise se Arsimit. Me 6 shtator diten e fillimit te vitit te ri shkollor qindra mesuesve ne te gjithe vendin u eshte komunikuar se nuk do te jene me mesues dispozicioni. Disa dite me pare ministri i Arsimit theksoi se kete vit do te kete vetem mesues definitive dhe nuk do te kete mesues me kontrate te perkohshme. Por sipas mesuesve largimi i tyre behet per mungese fondesh dhe do te ndikoje rende ne cilesine e mesimdhenies ne shkolla. Ne te gjithe vendin numerohen qindra mesues dispozicioni kontrata e te cileve nuk do te rinovohet. Mesuesit kerkojne qe punesimi i tyre dhe perzgjedhja te behet permes konkursit dhe kritereve profesionale.


Te vendosur para portes se ministrise mesuesit kerkuan sqarime mbi kete vendim te MASH por nuk kane marre asnje pergjigje.


Mesuesit e dispozicionit jane heronj sepse marrin canten ne dore cadren dhe i bien Tiranes rreth e qark. Tri dite shkojne ne nje shkolle tri dite ne nje tjeter ne nje kolektiv tjeter ne nje ambient nxenesish tjeter mendoje si ndihemi ne megjithate per hir te familjes dhe diplomes se shkolles qe kemi mbaruar kemi pranuar kete detyre tha nje nga mesueset protestuese. Sipas saj si kriter konkurrimi mes mesuesve te dispozicionit dhe mesuesve definitive duhet te merret edhe vjetersia ne pune.
splitt h1.wrpH1 margin-bottom-8px padding6px 0px bordernone
splitt h2 padding-left8px margin6px 0px color1C3C60 font-size15px
splitt p padding-left8px color1C3C60 font-size11px
splitt p.author padding-left18px margin6px 0px color000000 font-styleitalic