Kryetari i LSI-se Ilir Meta njekohesisht minister i Ekonomise ka deklaruar se tashme jane permbushur te gjitha detyrimet per heqjen e vizave dhe se branda ketij viti do te kete rritje ekonomike e cila do te preke shtresat ne nevoje.Meta ftoi elektoratin e tij te paraqitet ne qendrat e votimit te kryeqytetit ne menyre qe te votojne per kandidatet me te mire konkretisht ne daten 26 shtator duke e cilesuar si nje dite te madhe. Kandidatet do te jene prof. Shezai Rrokaj dhe prof. Edmond Panariti.

Nje vemendje te vecante i kushtoi edhe Kosoves e cila tashme ka nje pozite me te forte sesa nje vit me pare.