Gjate emisionit ne “Opinion”, Ilir Meta tha se ka ndryshuar dhe përmirësuar sjelljen e tij politike, dhe se posti i kryetarit të Kuvendit po e bën që të jetë gjithnjë e më reflektues. Meta ka moderuar dhe qëndrimin për protestuesit e 21 janarit, ndërsa vrasjen e katër prej tyre e quajti akt kriminal të papranueshëm.Më 22 janar, 2011-ës ngarkoi me përgjegjësi direkte për 4 viktimat e 21 janarit, Edi Ramen. Tre vite më pas, Ilir Meta ndan grupin e atyre që i pat quajtur kokëpalarë me protestuesit që mbeten të vrarëDemonstrata e 21 janarit erdhi pas publikimit ne media, te videopergjimit Meta Prifti. Vetem para pak javesh drejtuesit te emisionit gjeti rastin ti dorezonte cmimin per gazetari investigative.Nga posti i kryetarit të Kuvendit po reflekton, ndryshon qëndrime, dhe është më i sjellshëm. Ka kaluar mirë me Sali Berishën dhe gjatë gjithe emisionit nuk e sulmoi asnjëherë

Por doktori siç e quan dhe Meta, efektin e ka pasur të fortë mbi të, kur ishin në Aleancë kundër Ramës.Mllefi i dikurshëm mund t’i ketë bërë të çojnë akuza dhe tek ndërkombëtarët për njëri-tjetrin.

Duke mos iu ndarë dëshirës për të menduar pozitivisht dhe vetëm për të ardhmen, gjithësesi Meta nuk e përjashton mundësinë që dikur Rama, kur nuk e kishte në krah, të ketë folur keq për të në shtetet që refuzuan të na japin statusin e vendit kandidat.Pasi thotë se ka mësuar nga gabimet e veta dhe të të tjerëve, thotë se me Edi Ramën ka rrugë të gjatë për të bërë.A ka mes tyre dhe një marrëveshje që në 2017 të jetë Meta president. Kreu i LSI-së thotë jo.