Transmetuar me 11102016 - 1705
Athine 11 tetor 2016 NOAal - Ne kuader te vizites se tij zyrtare ne Greqi Kryetari i Kuvendit z Ilir Meta u prit sot ne Athine nga Kryetari i Parlamentit te Greqise z Nikolaos Voutsis te cilit i shprehu mirenjohjen per ftesen dhe per mikpritjen e ngrohtebr
br
Meta u shpreh se vizita ne Athine ka per qellim te nxise bashkepunimin politik mes dy parlamenteve dhe te forcoje lidhjet mes tyre ne interes reciprok dhe theksoi se Kuvendi i Shqiperise inkurajon forcimin e marredhenieve shumeplaneshe mes Shqiperise dhe Greqise si dy vende fqinje anetare te NATO-s dhe te ndodhura perballe sfidave te perbashketa bashkekohore rajonale dhe globalebr
br
Duke shprehur vullnetin e qarte per rendesine e marredhenieve te partneritetit strategjik vitale dhe dinamike me Greqine Meta shprehu angazhimin per te ndertuar se bashku nje platforme model sfiduese ambicioze dhe te qendrueshme te ketyre marredhenieve ne interes te te ardhmes se vendeve dhe popujve tone platforme te bazuar ne vlerat e perbashketa euroatlantike ato te NATO-s dhe te Bashkimit Evropianbr
br
Marredheniet strategjike mes Shqiperise dhe Greqise kane rendesi rajonale dhe mesdhetare ndaj te diskutojme hapur dhe ne menyre konstruktive ne interes te se ardhmes se perbashket dhe te forcimit te marredhenieve dypaleshe duke zgjidhur keshtu ceshtjet e trasheguara nga e kaluara dhe te mbartura ne kohe - nenvizoi Metabr
br
br
br
Kryetari i Kuvendit shprehu mirenjohjen per mbeshtetjen qe Greqia i ka dhene Shqiperise ne anetaresimin e saj ne NATO ne marrjen nga Shqiperia te statusit te vendit kandidat ne BE dhe qe jep ndaj ecurise se saj ne procesin e integrimit evropianbr
br
Kryetari Meta nenvizoi se Shqiperia dhe Greqia si dy vende te NATO-s dhe pjese te vlerave evropiane dhe proceseve pjesemarrese integruese dhe emancipuese te BE-se perputhen ne interesa sfida shqetesime dhe parashikime te se ardhmes se vendeve te tyre ate te rajonit dhe te botesbr
br
Jemi te vendosur qe marredheniet mes dy vendeve te krijojne model per marredheniet ne rajon si vende qe veshtrojne dhe ndertojne raportet e tyre ne trajtimin e drejte dhe diskutimin e sinqerte se edhe historia tradita dhe trashegimia mund dhe duhet ti sherbejne te ardhmes se marredhenieve mes dy vendeve tona - u shpreh Metabr
br
Me tej duke motivuar dhe inkurajuar frymen e miqesise bashkejeteses dhe duke evidentuar integrimin e emigranteve shqiptare ne jeten dhe shoqerine e Greqise dhe vemendjen tone ndaj minoritetit grek ne Shqiperi si ura te qendrueshme dhe afatgjata te marredhenieve mes dy popujve tane Meta vuri ne dukje se ne krijojme nje platforme te besueshme jo vetem per te diskutuar por edhe per te gjetur zgjidhje ne kohen e pershtatshme dhe te favorshme per ceshtjet e se kaluaresblnoaalbr
brlang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix