Situata n kaskadn e Drinti sht drejt prmirsimit. Ministri i Energjitiks ka siguruar presidentin Topi n nj takim t zhvilluar mngjesin e sotm se niveli i ujit n kt kaskad sht n nivele pozitive. Prifti e informoi n mnyr t detajuar presidentin pr gjendjen e tri ujmbledhsve t hidrocentraleve n kaskadn e Drinit si dhe me monitorimin e vazhdueshm t nivelit t ujit, prurjeve dhe shkarkimeve e kontrollura nga specialistt dhe ekspertt hidrik.


• Digat e hidrocentraleve, projektuesi Hoxha garanton: Nuk ka rrezik
shprthimi
Ndrkaq sipas t dhnave t fundit t KESH msohet se derdhja e ujit nga
hidrovcentrali I Fierzs sht 900 m3/sek, nga ai I Komanit, 1350
m3/sek, nga Vau I Dejs 1550 m3/sek, nga Ulza 113 m3/sek dhe nga
Shkopeti 180 m3/sek.

Presidenti Topi po zhvillon nj seri takimesh dhe konsultimesh intensive
me drejtues institucionesh, ekspert dhe profesionist t ndryshm t
fushs me fokus n situatn e prmbytjeve n veri-perndim t vendit t
shkaktuar nga reshjet dhe nga derdhjet e kontrolluara t ujrave t
liqeneve n kaskadn e lumit Drin.

N kuadr t ktyre takimeve kreu i
shtetit bisedoi dje me projektuesin e digave t hidrocentraleve n
kaskadn e Drinit, Farudin Hoxha i cili garantoi se nuk ka rrezik
shprthimi me Fierz, Komanin dhe Vaun e Dejs.
Azhornuar së fundi ( e hënë , 11 janar 2010 )
 

< I mëparshmi