Zyrtarë të Ministrisë së Bujqësisë deklaruan të premten se nuk ka vend
për panik lidhur me sigurinë ushqimore ne vend, duke këshilluar
qytetarët të konsumojnë qumështin shqiptar pa asnjë lloj problemi.Sipas specialisteve te kesaj ministrie fermeret duhet te vazhdojne aktivitetin e tyre dhe nuk duhet shkaktuar panik i kote te konsumatoret.

Sipas ekspertëve do të priten edhe rezultatet e laboratorit të BE-së për të marrë edhe rezultatet finale. Skandali i qumështit
Qumështi zëvendësohet me çaj

Alarmi i qumështit me Aflatoksinë