Ministria e Mjedisit ka gjobitur gjat dy muajve t fundit 19 bashki, 17 komuna dhe 63 subjekte pr ndotje t detit, mbetje private dhe ndotje akustike. Gjobat jan vendosur pas investimeve t vazhdueshme, sidomos n zonat bregdetare, ku jan prqendruar m shum turist. Drejtori i Kontrollit t Mjedisit, Alfred Deshati, pohoi se gjobat e vna prej ministris kapin shifrn e rreth 54 305 000 lekve. Gjobat jan vendosur pr ndotje t vijs bregdetare, pr ndotje nga mbetjet urbane, pr ndotje nga mbetje t ngurta, pr ndotje nga derdhjet e mbetjeve t nafts, pr shkeljen e ligjit pr administrimin mjedisor t mbetjeve t ngurta, pr shkeljen e ligjit pr mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dmtimi, hedhje inertesh n det, pr mbeturina ndrtimore t pazhvendosura, pr ndotje akustike jasht orareve t prcaktuara dhe pr shkeljen e rregullores pr administrimin e mbetjeve spitalore. Gjobat fillojn nga 5 mij lek pr zhurmat n lokale deri n 2 milion lek pr shkeljen e rregullores pr administrimin e mbetjeve spitalore n Durrs. Deshati deklaroi gjithashtu se sht
montimi prfundimtar i t gjitha tubacioneve t jashtligjshme, q shkarkonin ujra t zeza n det, nga zona e Shkmbit t Kavajs, Golem dhe Mali i Robit pr 17 subjekte. Sipas tij, higjiena n Shkmbin e Kavajs dhe n Malin e Robit sht m e mir pas bllokimit t derdhjes s ujrave t zeza n det.