Kërkesa e përsëritur e faktorit ndërkombëtar për një dialog mes maxhorancës dhe opozitës, nuk ndryshon aspak pozicionet e dy partive të mëdha PD dhe PS. Një ditë pas deklaratës së ministrit të Jashtëm të Suesdisë Carl Bildt për nevojen e dialogut, ministrja e Integrimit Majlinda Bregu ka deklaruar se qeveria tashmë e ka bërë ofertën e saj. Ndërkaq një ditë pas mitingut në sheshin "Skënderbej", ministrja e Integrimit thekson se pjesëmarrja e qytetarëve tregon mbështetjen ndaj qeverisë. Komentet për zhvillimet e fundit politike u bënë nga ministrja Bregu pas një takimi të zhvilluar me përkthyesit në kuadër të pyetësorit të KE-së.

...