Komisioni i ligjeve ka miratuar ndryshimet n ligjin pr “Shrbimin Informativ t Shtetit”, duke prfshir n nj variant prfundimtar, propozimet e bra nga Kshilli i Ministrave dhe SHISH-i. Ka qen vet kreu i ktij dikasteri, Bahri Shaqiri i cili tha se kto amendime, bhen me synim pr t’iu prgjigjur kushteve t reja pr luftn kundr krimit t organizuar dhe korrupsionit, sikundr shtoi se jan njkohsisht dhe domosdoshmri e vendit ton si antar i NATO-s dhe procesit t liberalizimit t vizave. Pas propozimeve t zotit Shaqiri, me krkes t ktij t fundit, gjithka ka vijuar me dyer t mbyllura pr mediat.Amendimet e SHISH-it n ligjin “Pr Shrbimin Informative t Shtetit”

Saktsimi i emrtimit t SHISH-it n ligj

Kryerja e veprimtaris s zbulimit jasht vendit

Kryerja e veprimtarive kundrzbulimit brenda vendit

Mbledhja e informacionit mbi terrorrizmin edhe pr individ, grupe dhe organizata q i financojn ato

Mbledhja e informacionit pr krimin e organizuar, kontrabandn, korrupsionin, pastrimin e parave dhe t gjitha llojeve t trafikimit t paligjshm

Parashikimi i verifikimit t pastrtis s siguris dhe dhnia e mendimit nga SHISH-i

Mbrojtja e siguris s veprimtaris s SHISH-it duke shtuar mbrojtjen e operacioneve q realizohen dhe nga struktura ilegale t objekteve dhe pajisjeve q kan t bjn me veprimet informative-operative t SHISH, etj

Krkimi i informacionit nga punonjsit e SHISH-it pr institucionet shtetrore e private, pr realizimin e detyrave n funksion t sigurimit kombtar

N projektligjin e ri prcaktohet se me propozim t Kryeministrit, Presidenti i Republiks, emron dhe shkarkon drejtorin e Shrbimit Informativ t Shtetit. Pr kandidaturn e propozuar, Kryeministri merr mendimin e Komisionit Parlamentar pr Sigurin Kombtare. Me propozim t Kryeministrit, Presidenti i Republiks, emron dhe shkarkon zvendsdrejtorin e Shrbimit Informativ t Shtetit. Pr kandidaturn e propozuar Kryeministri merr mendimin e Komisionit Parlamentar pr Sigurin Kombtare. Drejtori dhe zvendsdrejtori qendrojn n detyr pr nj mandat 5-vjear, me t drejt riemrimi vetm nj her. Zvendsdrejtori, hern e par ka nj mandat 3-vjear. Procedura pr emrimin n detyr fillon jo m von se 60 dit para mbarimit t mandatit prkats.