Rreth 500 qytetarë kanë protestuar të shtunën në pjesën jugore të Mitrovicës kundër raportit të Dik Martit, i cili hedh akuza ndaj Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe drejtuesve të saj.


Protesta, e organizuar nga OJQ Rilindja dhe veteranët e UÇK-së, ka kaluar pa incidente.


Protestuesit janë mbledhur në qendër të qytetit duke brohoritur UÇK dhe janë shpërndarë pas 20 minutash.