Transmetuar me 26112016 - 0809Shqiperia me nje seri deklaratash dhe aktesh hap pothuajse te gjitha temat e marredhenieve tona dypaleshe duke shtuar dhe ceshtjen inekzistente te ashtuquajtur came ka deklaruar kreu i Demokracise se Re Kyriakos Mitsotakisbr
br
Ne nje miting te partise se tij nga Janina per temat kombetare duke kritikuar qeverine Tsipras per ekonomine dhe krizen e refugjateve ai iu eshte referuar - pervec marredhenieve me Turqine dhe ceshtjes qipriote - edhe kerkesave te Shqiperise per ceshtjen camebr
br
Tirana po vendos ceshtje inekzistente ndersa vet ajo kryen akte te papranueshme sic jane shembja e shtepive te grekeve ne Himare apo transportimi i materialeve propagandistike nacionaliste nga zyrtaret e Ministrise se Jashtme Dhe te gjitha keto ne nje moment kur nuk do te bashkepunoje per ceshtjet reciprokisht te dobishme si delimitimi i zonave detare te te dy vendeve ka thene aibr
br
Ndoshta disa besojne se eshte rasti te perfitojne nga problemet aktuale te Greqise per te ndryshuar balancat dhe te dhenat ne zone ka theksuar me tej kreu i konservatorevebr
br
Greqia prej dekadash eshte nje shtylle e stabilitetit ne Ballkan dhe ne Mesdheun Juglindor duke pasur marredhenie miqesore dhe bashkepunimi me shtetet fqinje dhe ka treguar solidaritetin e saj ne vitet e veshtira te fqinjeve tane duke mbeshtetur perspektiven e tyre europiane ka shtuar Mitsotakis raporton tchbr
br
Por kjo mbeshtetje nuk mund dhe nuk duhet te interpretohet si cek i bardhe sidomos kur me veprime dhe mosperfillje shkelet respektimi i marredhenieve te mira fqinjesore ndaj nga Janina po u coj te gjitha paleve nje mesazh te qarte Mos luani me Greqine Dhe mos e konsideroni si te perhershme predispoziten tone te mire ka perfunduar referimin per Shqiperine Mitsotakis


Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT 11
Pas

Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT
Pas
lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix