Ekspertët janë në kërkim të gjërave të thjeshta dhe të shkurtra Shkrirja e yndyrave, mollëzat dhe transplantimi i mjekrës: ata do të jenë ndërhyrjet kirurgjikale më të kërkuara për vitin që po vjen. Raffaele Rauso, ish-kryetar i Federatës Italiane të Mjekëve Estetikë (Fime), flet për këtë në bazë të kërkesave të marra në 2017, të gjitha të cilat janë të bazuara në një kontakt gjithnjë e më shumë mini-invaziv.


Pacientët duan të përmirësojnë pamjen e tyre, pa qëndrime të gjata post-operative, duke marrë rezultate sa më natyrale, komenton ai. Një nga risitë kryesore të vitit 2018 do të jetë shkrirja e yndyrës, në Itali ka vazhduar që nga maji i vitit të kaluar. Një injeksion i thjeshtë është i mjaftueshëm për të shkatërruar yndyrën e tepërt. Për momentin përdoret për mjekrën e dyfishtë, por është e dobishme për eliminimin e depozitave të yndyrës edhe në pjesë të tjera të trupit, vazhdon Rauso.


Dhe gjithmonë cryolipolysis është ai që ndikon në yndyrë, ku zbatohet një burim i ftohtë për rreth 70 minuta në zonën që do të trajtohet për të hequr akumulimet e dhjamit. Edhe për shkak të theksimit të mollëzave, yndyra hiqet, por nga faqet. Është padyshim një nga tendencat e reja – vë në dukje Rauso – por duhet të praktikohet me kujdes të madh, dhe vetëm në disa raste.


Pastaj në mesin e tendencave të reja ekziston transplantimi i mjekrës, në një teknikë të ngjashme me atë të transplantimit të flokëve. Gjithnjë e më shumë burrat – shton ai – vendosin të rritin mjekrën, por shpesh rezultati nuk është optimal sepse flokët nuk rriten në mënyrë homogjene në të gjithë fytyrën.


Gjithashtu vlen të përmendim rinofiller, me të cilin ju mund të ndryshoni hundën pa bisturi, por me një injeksion. Në trup, në vend të kësaj, modaliteti i fundit është ai i abdominalave me linjën ose Belly Slot, që është një vijë e errët në qendër të barkut, për të dhënë një pamje më të përcaktuar dhe për të skalitur muskujt.


Për gjoksin ekzistojnë implantet e rrumbullakëta, ndërsa për celulitin ekziston një ndërhyrje e re në mesin e kirurgjisë dhe mjekësisë estetike, e cila bëhet duke futur një gjilpërë të mprehtë nënlëkurore.


3 janar 2018 (gazeta-Shqip.com)