Gjykata e Apelit ka lene ne fuqi vendimin e Gjykates se Tiranes per disa nga te akuzuarit per afera me naften virxhin. Apeli vendosi te lere ne burg pa afat sic kishte vendosur dhe Gjykata e Tiranes per shtetasit Flamur Merkaj Reshat Aleksin dhe Fadil Abdurrahmanin.
Gjykata e Apelit po rivlereson masen e sigurise per te arrestuarit e tjere te cilet akuzohen si te perfshire ne skandalin e naftes virxhin. Nga rishqyrtimi i mases nga Gjykata e Apelit pritet te jepet nje vendim edhe per shtate te arrestuarit e tjere Bajram Fisheku Martin Fisheku Iljaz Fisheku si dhe shtetasit Genci Premcaj Fadil Abdurrahmani dhe Reshat Aleksi.
Si te perfshire ne kete afere jane bere 12 arrestime.