Brenda nj muaji ushtria shqiptare ka asgjsuar 1747 ton municione t mbartuara, ndrsa n 5 muaj n total u asgjsuan 5215 ton. Gjat mbledhjes s bordit drejtues pr asgjsimin e municioneve t teprta, Zevends Ministri i Mbrojtjes Ekrem Spahia, tha se ky projekt i madh do t oj n 0 numrin e armve q shfaqin rrezik pr sigurin e vendit. N krahasim me sasin e municioneve t asgjsuar n 2009, kt vit jan asgjsuar 3-fishi i tyre. Aktualisht asgjsohen dhe demontohen municione n 5 linja industriale dhe 6 poligone. N Mjeks 2 linja, n Gramsh 1 linj dhe n Polian 2 linja. Brenda ktij muaji pritet t fillojn nga puna edhe dy linja industriale n Uzinn e Mjeksit. Gjithashtu sht n proces shqyrtimi, nnshkrimi i marrveshjes me NAMSA-n dhe fillimin e projektit pr asgjsimin e mtejshm t municioneve. N kombinatin e Polianit po prshpejtohet puna pr ngritjen e linjs dyt, ndrsa n Uzinn e Gramshit po merren masa pr asgjsimin e djegoreve t akumuluara. Ndrkaq, nga ana e Ministris s Mbrojtjes, po bhen t gjitha prpjekjet pr nxitjen e procedurave n Kuvendin e Shqipris pr miratimin e poligoneve shtes.