TIRANE - Ministria e Financave ka nënshkruar marrëveshjen e kredisë së eksportit për financimin e projektit mbarëkombëtar të radioterapisë të financuar nga qeveria Austriake.

Nëpërmjet këtij projekti do të përfitohet akseletori, shoqëruar me CT scaner me lazer, injator kontrasti dhe dy printera. Objekti i Projektit është shndërrimi i Shërbimit të Onkologjisë në një qendër kompetence të nje mjekimi real sipas parametrave bashëkohorë.

Projekti do të zbatohet nga Ministria e Shëndetësisë brenda 9 muajsh. Financimi i akorduar nga Qeveria Austriake ka vlerën 2 milion euro me normë interesi 0 për qind.

Shërbimi i Onkologjisë mbetet i vetmi shërbim ku kryet një trajtim i kombinuar i kirurgjisë, kimioterapisë dhe radioterapisë.

(ad.ti/shqiptarja.com)