Jennifer Lopez

Festojnë edhe Schumi, Cate Blanchett, Marilyn manson e Favino


Në vitin 1969, viti që në disa mënyra ka ndryshuar në të vërtetë gjithçka në historinë e botës, ku në Festivalin Woodstock, e pa dritën edhe një togë reale e VIP-ve në botë, të cilët këtë vit godasin 50 qirinj.


I pari që kalon pragun e gjysmë shekulli është Michael Schumacher, i cili feston më 3 janar dhe që nga 2013 – pas goditjes në ski – jeton i rrethuar nga dashuria e miqve dhe familjes që mbrojnë privatësinë më absolute. Por ka shumë kampionë të sportit që janë 50 në vitin 2019: nga Gabriel Batistuta (1 shkurt) deri në Juri Chechi (18 tetor), nga Leonardo (5 shtator) deri në Antonio Conte (31 korrik), nga Fiona May) tek i pamaturi Felix Baumgartner (20 prill), nga Kristian Ghedina (20 nëntor) deri në mbretëreshën e borës, Stefania Belmondo (13 janar).


Jennifer Aniston

Duket e pabesueshme, por në trupat pesëdhjetëvjeçare më 24 korrik ai hyn – por ai pa dyshim do të kërcejë, të këndojë dhe të nxjerrë në pah një trup 18-vjeçar – madje edhe Jennifer Lopez-inox. Gjysmë shekulli gjithashtu për Jennifer Aniston (11 shkurt), Renée Zellëeger (25 prill), Cate Blanchett (14 maj) dhe protagonist i Anatomisë Greke Ellen Pompeo (10 nëntor).


Kim Rossi Stuart

Ditëlindja e rëndësishme, por e ëmbël nga dashuria e bashkëshortit të saj Michael Douglas, gjithashtu për Catherine Zeta-Jones (25 shtator) të mrekullueshëm. Simbole shumë seksuale të kinemasë që dalin në fund të 40 vjetëve: 1 mars është 50 Javier Bardem, 4 nëntor Mattheë McConaughey, 13 nëntor, Gerard Butler, 18 gusht Edward Norton.


Cate Blanchett

Për fansat e Beverly Hills 90210, djali i përjetshëm Jason Priestley kompleton gjysmë shekulli më 28 gusht dhe në serialin e famshëm ishte Brandon. Më pak se njëzet e pesë vjeç Jack Black, i cili feston më 28 gusht, më pak i bukur por pa dyshim i talentuar.


Marilyn Manson

Në botën e kinemasë italiane përballen me 50 qirinj pa humbur në bukuri dhe aftësi Pierfrancesco Favino (24 gusht), Beppe Fiorello (12 mars), Kim Rossi Stuart (31 tetor), Roberto Farnesi (19 korrik) dhe Paolo Conticini (10 janar). Gjysmë shekulli edhe për Paolo Kessisoglu (25 korrik) dhe Diego Bianchi (28 tetor).


Antonio Conte

Dhe ndërsa në ’69 ata kërcenin dhe këndonin në Woodstock dhe Isle of Wight, ndërsa po largoheshin nga Abbey Road dhe Ummagumma, lindi Marilyn Manson (5 janar), Ben Harper (28 tetor), bateristi Dave Grohl i Nirvana dhe themeluesi i Foo Fighters (14 janar), Gëen Stefani (3 tetor) dhe Jason “Jay” Kay, frontman Jamiroquai (30 dhjetor). Për muzikën italiane festojnë Irene Grandi (6 dhjetor) dhe Mietta (12 nëntor) dhe pastaj Giovanni Allevi (9 prill), Frankie Hi NRG MC (18 korrik) dhe Roy Paci (16 shtator).


Michael Schumacher

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, një ditëlindje e rëndësishme: më 28 dhjetor babai i Linux, Linus Torvalds, feston 50-vjetorin, duke e bërë vezullimin e tij të parë në të njëjtën kohë me lindjen e Arpanet, paraardhësit të Internetit.


5 janar 2019 (gazeta-Shqip.com)