Nga sot shume farmaci te vendit nisin aplikimin e TVSH-se per ilacet ne masen 10. Keshtu ilacet per qytetaret do te kushtojne me shtrenjte. Cdo shqiptar nga sot do te paguaje me shume per ilacet pasi cmimet e tyre do te rriten. Perfshirja e ilaceve ne skemen e TVSH-se Tatimit mbi Vleren e Shtuar ne vleren 10 do te ndryshoje cmimet me nje trend rritjeje per secilin bar. Sipas ligjit nga janari i vitit 2011 ilacet do te futen ne skemen e TVSH-se me nje shtese prej 10 per qind duke kushtuar me shtrenjte. Perfshirja e ilaceve ne skemen e TVSH-se Tatimit mbi Vleren e Shtuar ne vleren 10 do te ndryshoje cmimet me nje trend rritjeje per secilin ilac. Ndryshimet pritet te sjellin nje impakt direkt ne jeten e qytetareve pasi vendosja e TVSH-se transmetohet menjehere ne cmimet e konsumit. Sipas ligjit aplikimi i TVSH fillonte nga janari i vitit 2011 por kjo ska ndodhur dhe pritet te vihet ne jete qe sot. Nderkohe qe edhe ilacet te cilat deri tani ishin te perjashtuara nga TVSH-ja pritet te futen ne skemen e TVSH-se.