Spartak Ngjela e ka konsideruar si nje fenomen te ri qe ndihmon procesin demokratik rrjedhjen e informacionit diplomatic nga lsquoWikileaks.

Duke folur ne emisionin Top Story ne Top Channel avokat Ngjela u shpreh se Wikileaks eshte nje proces demokratik qe kerkon te zbuloje dicka te thelle.

Kemi nje fenomen te ri i cili ka qene enderr per ata qe jane marre me histori sepse ata ia dine vleren ketyre informacioneve te vyera. Opinioni publik duhet te dije dhe ky zbulim eshte i rendesishem. Informacioni nuk eshte turp u shpreh Ngjela.

Ne nje vend jodemokratik nuk ndodh asgje nese rrjedh informacion por jo ne nje vend demokratik. Ky fenomen ka interes demokratik. Vendet me opinion publik te rendesishem sigurisht qe jane vene ne veshtiresi nga lsquoWikileaks theksoi Ngjela.