Acari ka vendosur te mos e lere Shqiperine. Rinisin reshjet e debores ne disa zona te veriut kryesisht ne Puke ku komuna Iballe vazhdon te jete e bllokuar prej mese nje jave. Nderkohe akulli ka krijuar mjaft veshtiresi ne akset kryesore. Ne aksin Qafe Mali-Fierze ka prezence te madhe akulli ndaj kalimi eshte i detyrueshem me zinxhire. Po keshtu edhe aksi Qafe Mali-Kukes e Gjegjan-Reps.

Akulli dhe ngricat kane krijuar probleme edhe ne akset Kukes-Shishtavec Kukes-Peshkopi Kukes-Krume e Morine-Kalimash te cilat jane detyrimisht te kalueshme vetem me zinxhire.

Shume zona te vendit jane perfshire nga temperatura te uleta. Ne Korce Gjirokaster Tepelene dhe Permet ku ne ditet e kaluara ka pasur veshtiresi sot nuk ka probleme pasi bora dhe akulli ne rruge jane shkrire teresisht.