Transmetuar me 09092016 - 1530
Presidenti Bujar Nishani priti sot ne nje takim te vecante Zevendes Asistenten Kryesore te Sekretarit te Shtetit ne Zyren per Burimet Energjetike Ambasadoren Mary Burce Warlick e cila ndodhet ne Shqiperi ne nje vizite pune ne kuadrin e nje turi rajonalbr
br
Presidenti Nishani vleresoi bashkepunimin ne fushen energjetike dhe shprehu mirenjohjen per ndihmen dhe mbeshtetjen qe Shtetet e Bashkuara kane dhene per krijimin e nje klime te pershtatshme per investime konkrete dhe diversifikimin e burimeve energjetike si dhe ne kuadrin e perfshirjes se Shqiperise ne projektin e gazsjellesit TAPbr
br
Presidenti Nishani vleresoi gjithashtu edhe iniciativen me te fundit te Shteteve te Bashkuara per Projektin e Administrimit te Energjise duke shprehur besimin se kjo iniciative do te vleresohet seriozisht dhe merret ne konsiderate nga autoritetet pergjegjese per administrimin e burimeve energjetike ne Shqiperibr
br
br
br
Mes dy bashkebiseduesve u trajtuan edhe ceshtjet e bashkepunimit rajonal ku Nishani evidentoi vendosmerine e Shqiperise per te vijuar politiken e saj te fqinjesise se mire ne funksion te sigurise stabilitetit dhe zhvillimit te rajonit te Ballkanit Perendimor dhe Evropes Juglindorebr
br
Ne fund te takimit Presidenti Nishani percolli pershendetjet me te ngrohta e te perzemerta per Presidentin Obama me te cilin pritet te pershendetet se shpejti ne Nju Jork ne kuadrin e pjesemarrjes ne punimet e Sesionit te 71-te te Asamblese se Pergjithshme te Kombeve te Bashkuarablnoaalbr
brlang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix