Transmetuar me 12052015 - 1705
Tirane 12 maj 2015 NOAal- Presidenti Bujar Nishani priti ne takim Mbretin e Jordanise Abdullah II i cili po zhvillon viziten e tij te pare shteterore ne vendin tone me ftese te Kreut te Shtetit shqiptarbr
br
Presidenti Nishani dhe Mbreti Abdullah II zhvilluan nje takim koke me koke Me pas te dy Kreret e Shteteve kryesuan bisedimet zyrtare duke u ndalur ne menyre te vecante ne thellimin dhe zgjerimin e marredhenieve dypaleshe e te bashkepunimit ne fusha me interes te ndersjellebr
br
Ne fjalen e tij ne konferencen per mediat Presidenti vleresoi marredheniet e mira mes dy vendeve ndersa tha se kjo vizite do kontribuoje dukshem ne konsolidimin e miqesise mes dy vendeve e popujve si dhe do te krijoje kushtet e nevojshme per zgjerimin dhe thellimin e bashkepunimit ne te gjitha fushat me interes te ndersjellebr
br
Mes dy vendeve ekziston realisht nje klime e favorshme per zhvillimin e metejshem te marredhenieve dypaleshe dhe besoj se kjo vizite do te sherbeje si nje nxitese e fuqishme per konkretizimin e marredhenieve ne fusha konkrete vecanerisht ne ekonomi arsim shkence turizem etj  Me interes te perbashket diskutuam edhe per intensifikimin e bashkepunimit ne organizatat nderkombetare vecanerisht ne Kombet e Bashkuara ku ka nje eksperience te konsoliduar tashme Shqiperia ka qene nder vendet qe ka mbeshtetur kandidaturen e Jordanise si anetar jo i perhershem ne Keshillin e Sigurimit per vitin 2014-2015 dhe vlereson rolin qe Jordania nen drejtimin e Madherise se tij Mbretit Abdullah i Dyte ka luajtur ne kete Keshill u shpreh Nishanibr
br
Ne vijim ai shprehu mirenjohjen e shqiptareve per njohjen e pavaresise se Kosoves ne vitin 2009 duke qene dhe vendi i pare i Lindjes se Mesme qe ndermori kete vendim si dhe vleresoi mbeshtetjen qe Jordania i dha rezolutes per situaten ne Kosove ne Organizaten e Konferences Islamikebr
br
Me interes te vecante diskutuam edhe mbi mundesine e rritjes se koordinimit dhe angazhimeve te perbashketa ne luften kunder terrorizmit nderkombetar duke e konsideruar ate nje sfide te perbashket dhe globale qe kerkon veprime te koordinuara dhe te vendosura tha ne vijim Kreu i Shtetitaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal

PUBLICITET
lang enUS

p idlastbrbr