Transmetuar me 28102014 - 1742
LubjaneSlloveni 28 tetor 2014 NOAal - Presidenti i Republikes Bujar Nishani gjate nje takimi ne Slloveni me homologun e tij ne kete shtet Borut Pahor beri me dije se qellimi i vizites se tij eshte avancimi i marredhenieve mes dy vendevebr
br
Qellimi i kesaj vizite eshte avancimi i marredhenieve ndermjet vendeve tona ne planin dy dhe shumepalesh forcimi i bashkepunimit ne kuader te integrimit evropian nxitja e bashkepunimit rajonal dhe shkembimi i pikepamjeve per zhvillimet e fundit nderkombetare Mund te them se kemi patur pikepamje te njejta dhe mirekuptim te plote - tha Presidenti Nishanibr
br
Ai deklaroi ne vijim te fjales se tij se marredheniet ndermjet Shqiperise dhe Sllovenise jane te shkelqyera dhe me mundesi te medha zhvillimi ne menyre qe bashkepunimi ekonomik dhe ne fusha te tjera te ngjitet ne nivelin e bashkepunimit politikbr
br
Shprehem interesin per nxitjen e bashkepunimit ne fusha si energjia bujqesia turizmi transporti arsimi kultura e shkenca etj Projektet madhore rajonale dhe me gjere si Trans-Adriatic Pipelina Korridori Joniano-Adriatik Hekurudha Mynih-Stamboll etj ofrojne mundesi bashkepunimi punesimi dhe zhvillimi per vendet tona rajonin dhe lidhjen me Bashkimin Evropian tregje te tjera - beri me dije Bujar Nishanibr
br
Ai e cilesoi Sllovenine si nje partner te rendesishem rajonal e evropian me shume karakteristika te perbashketa si afersia madhesia historia e lidhjeve prania e nje komuniteti shqiptar etj Mirepresim ekspertizen sllovene gjate procesit te integrimit nje eksperience e vyer pozitive dhe nga nje vend mikbr
br
Presidenti Bujar Nishani deklaroi se kur behet fjale per zhvillimin e metejshem te reformave lufta kunder krimit te organizuar politika antikorrupsion reformimi i drejtesise bazuar ne parimet e gjitheperfshirjes transparences profesionalizmit dhe pavaresise nga politika dhe grupet e interesit si dhe ndertimi i administrates publike profesionale jashte ndikimeve politike mbeten prioritet tonabr
br
Sllovenia eshte nje ze i fuqishem ne BE per rajonin tone Vleresojme angazhimin e Sllovenise ne proceset rajonale te Ballkanit si ne drejtim te forcimit te marredhenieve dypaleshe me vendet e tij ashtu edhe ne drejtim te krijimit te nje kohezioni ne qendrime e ne trajtimin e problematikave qe shoqerojne proceset e bashkepunimit ndermjet tyre dhe ato integruese tha nder te tjera Nishaniasnoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal

lang enUS

p idlastbrbr