UASHINGTON- Një asteroid me madhësinë e një autobusi kaloi prane Tokës, njoftuan ekspertët e qendrës "Minor Planet".

"Asteroidi ishte me përmasa 19 me 6,0 metra", deklaroi Gareth Williams, drejtor i asociuar pranë qendrës.

"Objekti qiellor papritur u shfaq të mërkurën në një teleskop në Arizona, në jugperëndim të vendit dhe u afrua me 60 000 kilometra në Tokë të premten rreth orës 15:00 GMT", theksoi Gareth Williams.

Gareth Williams tha se objekti mund të shihej vetëm kur iu afrua shumë afër Tokës.
(ma.ar/BalkanWeb)