Ricky Martin ka pranuar që pjesën më të madhe të kohës së tij i’a kushton familjes. Ai është fotografuar gjatë kohës që ndodhej në aeroportin e Sydney të Australisë, duke u nisur për të kapur një fluturim për në Los Anxhelos.41-vjeçari ka qënë duke u kujdesur për dy binjakët e tij Matteo dhe Valentino,dhe shpesh herë ai thekson se “jam një baba i përkushtuar”.Gjatë kohës që ai ka qëndruar në Australi ai bashkë me familjen janë ndjerë shumë mirë,dhe një mesazh të tillë e ca përcjell edhe në Twitter:” Faleminderit Australi! Mirëkpritja juaj është e jashtëzakonëshme. Më keni bërë mua dhe familjen time të ndjehmi si në shtëpinë tonë”.  Këngëtari ndodhej në Australi për një koncert,thekson “DailyMail”.