“Zoti e bekofte dhe e mallkofte Ameriken” eshte titulli i romanit te shkrimtarit Gjovalin Delia, i cili sapo eshet botuar ne gjuhen shqipe.Autori i cili eshte gjithashtu nje piktor i njohur shpjegon se ky roman ne dukje i thjeshte, flet per konfliktet e mbieteses te cila sundojne shoqerite e sotme.