Sonte ora 19.00 ne sallen Black Box te Akademise se Arteve shfaqet drama Nora-Shtepi Kukulle e shkruar nga Henrik Ibsen nen drejtimin e Charlotte Siegerstetter.

Siegerstetter e pranishme edhe here te tjera me projekte teatrore ne Shqiperi e realizon vepren e Ibsenit me studente te Universitetit Aleksander Moisiu Durres.

Nora eshte nje grua e re qe ben nje jete te qete e i gezohet kenaqesive te cdo dite daljeve ne pazar lojrave me femijet dhe shoqerise se te shoqit Torvaldin kur vjen nga puna.

Harmonia fillon te prishet me ardhjen ne shtepi te shoqjes se vjeter te Nores Kristines dhe kur avokati Krogstad e kercenon Noren se do te tregoje sekretin qe ekziston mes te dyve.

Ne kete kohe trazirash mjeku i familjes Ranku qe eshte i semure rende i shpreh dashurine heroines se Ibsenit. fare ndodh me Noren

Shfaqja vjen ne dy gjuhe shqip dhe gjermanisht.

Ne fund studentet e universitetit te Durresit zhvillojne edhe nje diskutim ku shtohen pyetjet A ka te drejte Nora fare eshte nje martese e lumtur. fare shembujsh te marredhenies burre-grua shihen ne terrenin shqiptar

Pas Tiranes Nora-Shtepi kukulle shfaqet edhe ne Pallatin e Kultures ne Peshkopi me 6 nentor ne teatrin Migjeni te Shkodres me 13 nentor dhe me 14 nentor ne Teatrin Skampa te Elbasanit.