Organizata e Kombeve t Bashkuara nprmjet agjencive te saj, UNDP, UNICEF dhe OCHA, ka dhuruar 253 mij dollar n form granti pr realizimin e disa projekteve n kuadr t riaftsimit t zons s prekur nga prmbytja n muajt janar-shkurt n Qarkun e Shkodrs. Marrveshja pr kt qllim u nnshkrua sot nga Ministri i Brendshm Lulzim Basha dhe Koordinatorja e OKB n Shqipri, zonja Gulden Turkoz-Coslet. Ky grant do t prdoret pr -Rikonstruksionin e qendrs shndetsore Xhaferraj, n komunn e Ans s Malit, -Rikonstruksionin e rrugs Sukaj, Komuna Daj. -Rikonstruksionin e ujsjellsit n as dhe t qendrs shndetsore t Luarzs, n Velipoj. -Rikonstruksionin e qendrs shndetsore t Bushatit dhe t dy qendrave shndetsore n Bashkin Shkodr. N baz t marrveshjes s nnshkruar zbatimi i ktyre projekteve do t kryhet brenda ktij viti.