Partia Demokratike, nëpërmjet deputetit Gent Strazimiri sjell sërish në vëmendje raportin e antidrogës italiane. Sipas Strazimirit, ka fakte dhe shifra që rrëzojnë ministrinë e Xhafajt për eksportin e drogës në Itali.


Ai bën thirrje: Fatmirë e Saimirë të narkoqeverisë dorëzohuni, koha juaj ka mbaruar.


Deklarata e PD-së


Sipas narko-qeverisë, cilido që nuk e lexon Raportin e antidrogës italiane siç do Saimiri i radhës i Ministrisë së Brendshme, e bën qëllimisht e për përfitime të ulëta politike, përfshirë këtu Zërin e Amerikës.


Në artikullin e datës 11 Korrik 2018, sipas Zërit të Amerikës, Raporti konstaton qartësisht se:


Shqipëria është vendi i origjinës së shumicës së sasive të marijuanës që kanë si destinacion tregjet italiane dhe evropiane


Importet e marijuanës në Itali janë rritur ndjeshëm duke arritur në vitin 2017 në një rekord të konfiskimeve, mbi 90 ton nga rreth 41 tonë që ishin në vitin 2016,


trendi i konfiskimeve në Itali, lidhet me kultivimin e marijuanës në Shqipëri.


Raporti përmend rastin në 2017 të konfiskimit më të madh të kryer ndonjëherë, në rajonin e Marche-ve, të barabartë me 8 ton marijuanë, të cilat kishin si destinacion Europën Veriore.


Nga të dhënat e raportit shqiptarët zinin vendin e parë në rrjetet kriminale të huaja të narkotrafikut të përfshirë në trafikun e drogës me 25 nga 94 gjithësej.


94 rastet e raportuara në vitin 2017 të trafikimit të drogës janë më të lartat në dekadën e fundit ndërkohë që vlera më e ulët shënohej në vitin 2011, me 49 raste.


rrugët e trafikut të drogës që çojnë drejt kufijve të shtetit italian mbetën të pandryshuara. Shumica e drogave të konfiskuara, afërsisht 95% u kapën jashtë vijës bregdetare, në ujërat territoriale dhe përgjatë kufijve detarë


Evidentohet shtrirje e aktivitetit edhe në Europë të grupeve shqiptare të cilat renditen mes atyre më aktive, sa i përket mundësive operative, duke nisur nga aftësitë e kontrollit në fazën e zbarkimit dhe tërheqjes së furnizimit në portet hollandeze dhe belge, të përdorura për futjen në Europë të kokainës, duke shfrytëzuar aftësitë e infiltrimit në strukturat logjistike dhe portuale të lëvizjeve të kontenierëve.


Hetimet kanë dokumentuar organizimin kapilar të rrjetit të shpërndarjes së kokainë në territorin europiane që lidhet me organizata kriminale shqiptare, si dhe mundësitë e mëdha në mjete dhe persona që përdoren për këtë qëllim.


Kjo është e vërteta për cilindo që mjafton të kërkojë në google, vetë, nga telefoni, dhe më tej të bëjë thjesht veprimin e mbledhjes për të nxjerrë sasinë e drogës të nxjerrë nga Shqipëria përmes bravo çunave, për në Itali, madje duke kaluar edhe nga Greqia e Mali I Zi.


Datat e trafikimit fillojnë me 2 janar të 2017, deri në 18 maj 2017 kur në zyrën e Ministrit të Brendëshëm doli Saimir Xhafaj dhe hyri Dritan Demiraj. E më tej rifillojnë me 6 shtator 2017 kur në detyrë rikthehet Fatmir Tahiri, për të vazhduar deri me 30 dhjetor 2017.


Përsa i përket zhdukjes së kultivimit të drogës gjatë 2017, gjenerali Italian Guardia di Finanza Nikola Altieri i deklaron gazetës Liberation para 2 javësh: megjithëse ata (autoritetet shqiptare) pretendojnë se droga që ende vazhdojmë të kapim është prodhim I viteve të mëparëshme, analizat e bëra mallit, tregojnë se nuk është prodhim më i vjetër së i 6 muajve më parë.


Kjo është e vërteta, sa çështë e vërtetë që Agron Xhafaj është trafikant droge që po kryen dënimin në Itali, e që vëllain ia bënë saimir të Ministrisë së Brendshme, pasi reformoi drejtësinë shqiptare.


Nëse cilido që na rrethon, paska filluar të flasë shqup, Fatmirë e Saimirë të narkoqeverisë DORËZOHUNI, koha juaj ka mbaruar! Jeni të rrethuar!


14 korrik 2018 (gazeta-Shqip.com)