Ceshtja e ligjit te lustracionit ka qene tema e nje takimi te zhvilluar nga zv.kryeministri Genc Pollo dhe perfaqesuesve te Trojkes Europiane te kryesuar nga Ambasadori i Komisionit Europian, Helmut Lohan. Sipas njoftimit zyrtar, Pollo eshte shprehur se do garantohet zbatimi korrekt dhe i paanshem i ligjit te dosjeve. Mbi kete ceshtje eshte shprehur edhe grupi parlamentar i Partise Demokratike.