Transmetuar me 20022016 - 1153
Tirane 20 shkurt 2016 NOAal- Keshilltaret bashkiake demokrate denoncojne ndertimin e Bashkise se Tiranes duke e cilesuar si nje ndertim korruptiv dhe klientelist te kryebashkiakut Erion Veliajbr
br
Keshilltaret demokrate thane sot se Veliaj nuk terhiqet nga paligjshmeria e tij dhe vazhdon te ndjeke interesin korruptiv e klientelist duke ndertuar brenda parkut te Liqenitbr
br
Sekretari per aksionin qytetar ne PD Ervin Salianji deklaroi se cdo dite Policia e Shtetit dhe Inspektorati Ndertimor Urbanistik Kombetar nxjerrin lajme kur arrestojne dhe burgosin qytetare te cilet ngulin nje gozhde suvatojne ballkonet apo hapin nje dritarebr
br
Nderkohe sic tha ai ne mes te Tiranes ne nje park te mbrojtur me ligj ku nuk lejohet kategorikisht nderhyrja behet ndertim i paligjshembr
br
Jemi ne kushtet kur policia e Shtetit dhe Inspektorati Ndertimor Urbanistik Kombetar mund te kape ne kushtet e flagrances punonjes qe punojne me urdher nga kryetari i Bashkise per te ndertuar nje veper korruptive dhe klienteliste jo nje park lojerash sic thote por nje lokal me vlere 800 milione leke per klientet e vete qeverise Ne para kater ditesh kemi dorezuar nje kallezim penal ne Prokurorine e Tiranes Edhe njehere i bejme thirrje Prokurorise qe ta hetoje sa me shpejt sepse kjo ceshtje eshte ne ndjeshmeri te larte publike dhe nga ana e Prokurorise duhet te trajtohet sic i takon u shpreh Salianjibr
br
Nga ana e tij keshilltari bashkiak Leonard Olli u shpreh se perfaqesuesit e bashkise mendojne se jane mbi ligjin dhe mund te kapercejne te gjitha nivelet por nenvizoi se kjo nuk do te kalojebr
br
Ai beri me dije se do te ndiqen te gjitha rruget ligjore do te vijoje beteja ne Keshillin Bashkiak te Tiranes ne menyre qe transparenca te behet e plote dhe te gjithe shkelesit e ligjit pavaresisht se sipas tij sot jane te veshur me pushtet te mos i shpetojne ligjitbr
br
Olli tha se eshte e qarte tashme se klientet e Rames po marrin ne zoterim edhe parkun e liqenit dhe per fat te keq sic e kane percaktuar edhe diplomatet e huaj qeni sulmues i Rames ne Bashkine e Tiranes nuk po ndalet dhe po kafshon gjithcka tashme edhe vete liqenin artificialbr
br
Ai tha ne mbyllje se shte e turpshme dhe eshte koha qe institucionet e pavarura te hetimit te veprojne sa me pare sepse nuk kemi te bejme vetem me krim ekonomik dhe ne kushtershtim me ligjin por mbi te gjitha kemi te bejme me vendosjes e mafies te betonit dhe perfitimit ne kurriz te qytetareve dhe ambjentitaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal


lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix