Komiteti i Drejtesise dhe Puneve te Brendshme ne Parlamentin Europian LIBE ka miratuar vendimin per liberalizimin e vizave per Shqiperine dhe Bosnjen.Vendimi per miratimin e vendimit per heqjen e vizave per Shqiperine eshte miratuar ne mbledhjen e sotme te LIBE-s me 49 vota pro dhe 2 vota kunder nga europarlamentaret. Mesohet se dy eurodeputetet holandeze kane votuar kunder miratimit te vendimit per heqjen e vizave per Shqiperine dhe Bosnjen.Nderkohe me 7 tetor pritet qe Parlamenti Europian te votoje per liberalizimin e vizave per Shqiperine e Bosnjen