Ali BREGU

PROPOZIMNë sallë të Parlamentit

Ku vihen firmat e vulat,

Ju, më të mençmit e vendit

Hiqni të gjitha parullat!Në tempull të shenjtëruar

Lini një me pakëz fjalë

Përmbi tribunë të shkruar:

“Të shpejtojmë mengadalë!”

NJË DEPUTETINxënësi im, o deputet

Që mezi kalove klasën,

Ti ha pulën gjithë lezet

Mua rrogë më jep glasën!Ku me hile, ku pa hile

Votat ty ne t’i dhamë,

U ngryse derr me zile

U gdhive top me dhjamë.

POZITËSKur dielli të perëndojë

Sikundër ndodh për çdo ditë,

Ngrije zërin, mos mbyll gojë

Errësirës t’i thuash dritë.

OPOZITËSKot më kot s’iu vura pranë

Si dy përrenj krejt të thatë

Kur të gëdhijë anë e mbanë,

Fike diellin, bëje natë.

TRAFIKANTIKur me ligj ndiqen trafiqet

Veç poeti s’mund të ndiqet.

Dhe në është duhet ta falësh

Të urtin, trafikant fjalësh.22 Shkurt 2009