Rastet

Pagesa e takss bhet n do koh, por gjithnj para kryerjes s kontrollit teknik vjetor t detyrueshm t mjetit. Vlera e takss sht vjetore (pr vitin kalendarik n t cilin arktohet) pavarsisht nga momenti n t cilin ajo paguhet. Mjetet q regjistrohen pr her t par, n momentin e targimit t tyre, paguajn vlern e takss n raport me kohn e hyrjes n qarkullim n territorin e Shqipris. N rast se mjeti targohet n muajin janar, taksa paguhet e plot, ndrsa pr periudhn n vazhdim n raport me muajt e hyrjes n qarkullim, pavarsisht dats s muajit p.sh.:
N rast se nj mjet targohet n 28 shkurt vlera e takss s qarkullimit sht e barabart me vlern e takss sipas tipit t mjetit pjestuar me 12 dhe shumzuar me 11, q jan muajt n prdorim. Pagesa e ksaj takse shoqrohet me fatur, me pulln e takss, si dhe biletn me numr serial.
Zotruesi i mjetit e vendos pulln e takss n xhamin e prparm t mjetit pr t lehtsuar ushtrimin e kontrollit vizual nga organet kompetente. Kto dokumente prodhohen nga Drejtoria e Prgjithshme e Shrbimeve t Transportit Rrugor dhe shpenzimet prballohen nga ky institucion n zbatim t nenit 8 pika 3, shkronja “c” t ligjit. Dokumentet e msiprme duhet t prmbajn elemente t siguris s lart, pr t shmangur falsifikimin e tyre. Drejtorit Rajonale t Shrbimeve t Transportit Rrugor bjn regjistrimin ditor t arktimit t takss, q shrben si dokument baz pr rakordimin e pagess s takss me organet e tatimeve.
#