Gjykata Kushtetuese e konsideron te papajtueshme me Kushtetuten projektmarreveshjen e nenshkruar per percaktimin e kufirit mes Shqiperise dhe Greqise.
Ne konfirmimin zyrtar te vendimit te nje dite me pare, Gjykata e konsideron pr/marreveshjen si shkelje procedurale dhe substanciale q bie n kundrshtim me Kushtetutn dhe Konventn e Tret Ndrkombtare t OKB-s pr t Drejtn e Detit t vitit 1982.Gjykata u vu ne levizje per shqyrtimin e paktit me date 8 dhjetor, pas ankimimit te marreveshjes per percaktimin e kufirit prej Partise Socialiste ne kete institucion, ku kerkohej shqyrtimi i vlefshmerise ne perputhje me Kushtetuten.