Paralajmerimi i PenianitE marte 09 Prill 2013 1033

Paralajmerimi i PenianitKoreja e Veriut ka paralajmeruar te huajt qe ndodhen ne Korene e Jugut qe te evakuohen ne rast te shperthimit te luftes

Peniani njoftoi permes nje komunikate se tensionet ne rajon mund te pershkallezohen ne nje konflikt te armatosur Thirrja e shtetit komunist vjen pas nje sere kercenimesh se do te sulmoje me arme berthamore Korene e Jugut Japonine dhe bazat amerikane ne Paqesor Pas ketyre kercenimeve Japonia ka marre masa duke dislokuar baterite anti-rakete ne tre zona te Tokios per te mbrojtur 30 milione banoret e kryeqytetit ne rast te ndonje sulmi armik Sistemi anti-raketor amerikan Patriot eshte vendosur edhe ne dy baza te tjera ushtarake Sipas raportimeve nderkombetare Koreja e Veriut ka vendosur dy raketa me rreze te mesme veprimi ne bregun e saj lindor ditet e fundit te cilat jane gati per leshim Megjithe masat e marra fqinjet e saj Koreja e Jugut dhe Japonia por edhe SHBA-te mendojne se ky eshte bllofi i radhes i Penianit zyrtar qe prej vitesh ndjek nje retorike te tille ndaj ketyre shteteve
pp
p styletext-align justifyp

p