brbrParlamenti Europian ka diskutuar ne seance plenare projektrezoluten per Shqiperine te paraqitur nga Knut Fleckenstein Ne fjalen e tij raporteri Fleckenstein theksoi edhe njehere se zbatimi i reformes ne drejtesi duke nisur me procesin e vetingut mbetet celesi kryesor i shtyrjes perpara te reformave qe do ta udheheqin Shqiperine drejt celjes se negociatave Gjithashtu ne diskutimet e tyre eurodeputetet pervec zbatimit te reformes ne drejtesi vune theksin dhe te mbajtja e zgjedhjeve te lira dhe me standarde ne 18 qershor Edhe komisioneri europian per zgjerimin Johanes Hahn ne fjalen e tij vuri theksin te tre ceshtje kryesore zbatimi i reformes ne drejtesi duke nisur me rivleresimin e te gjithe gjyqtaret dhe prokuroreve shqiptare mbajtja e zgjedhjeve me standarde si edhe gjykimi dhe denimi i rasteve te korrupsionit te zyrtareve te larte Per eurokomisoneri Hahn edhe rekomandimi i kushtezuar i komisionit per hapjen e negociatave me Shqiperine ishte ne kete drejtim Per nje vendim ne lidhje me statusin Shqiperia duhet te prese deri ne pranveren e vitit 2018 kur te publikohet raporti i ardhshem i Komisionit Europianbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br