Bruksel, 16 shtator, NOA – Jose Manuel Barroso i ka të gjitha gjasat për të qenë presidenti i ri i Komisionit Evropian.Ai pritet të votohet prej deputetëve të Parlamentit Evropian në këtë post, të cilin e pretendon për herë të dytë, për shkak se gjendet i vetëm në këtë garë, megjithëse ka luftuar shumë edhe pse ka qenë i tillë.

Barroso, ish-kryeministri i Portugalisë e ka drejtuar Komisionin Evropian në pesë vitet e fundit dhe ndërkaq, caktimi i tij përsëri në këtë post është miratuar ndërkaq nga vendet anëtare.

Për të fituar kundërshtarët e tij, ai ka premtuar të vërë thekset më të mëdha në politikat sociale, për të luftuar papunësinë dhe për të siguruar një farë fushe manovrimi në tregun evropian të punës.

n.e/NOA