Romet

Parlamenti Evropian ka miratuar nje rezolute duke kritikuar reagimin e Komisionit Evropian ndaj nxjerrjes se romeve prej Frances.Qe prej korrikut qeveria franceze ka larguar prej vendit 1000 rome ne perpjekje sic thote per te permiresuar rendin. Por Parlamenti Evropian e kaloi lehtesisht rezoluten ku denohet ky veprim dhe i ben thirrje qeverise franceze qe te ndalet.Largimet masive jane te jashteligjshme sipas ligjit evropian. Rezoluta ia adreson disa prej kritikave me te forta Komisionit Evropian per ate qe quan si reagim i vonuar dhe pa limit ndaj ndjekjes se romeve. Parlamenti i ben thirrje Komisionit te hetoje nese Franca ka shkelur ligjin evropian per lirine e levizjes dhe diskriminimin racor.